مضمون آیه نصب شده در دیدار مردم قم با رهبر معظم انقلاب

در دیدار امروز مردم قم با رهبر معظم انقلاب بخشی از آیه 5 سوره «فاطر» در حسینیه امام خمینی(ره) نصب شده بود که بر حق بودن وعده الهی در مقابل فریبنده بودن وعده شیطان تأکید دارد.

به گزارش ایکنا، در دیدار امروز، پنجشنبه 19 دی، هزاران نفر از مردم شهر مقدس قم با رهبر معظم انقلاب، بخشی از آیه 5 سوره «فاطر»: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ» (ای مردم، همانا وعده خدا حق است) در حسینیه امام خمینی(ره) نصب شده بود که با توجه به تحولات اخیر در منطقه و فضاسازی ها علیه جمهوری اسلامی ایران به واسطه اتفاقات سوریه و شهادت بسیاری از فرماندهان مقاومت بسیار معنادار است.

در ابتدا برای برای فهم بهتر مضمون آیه و تفاسیر آن متن کامل آیه ارائه می شود؛ «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ فَلَا تَغُرَّنَّکُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا ۖ وَلَا یَغُرَّنَّکُمْ باللَّهِ الْغَرُورُ» (ای مردم، همانا وعده خدا حق است. زنهار تا این زندگی دنیا شما را فریب ندهد، و زنهار تا [شیطانِ ] فریبنده شما را در باره خدا نفریبد.)

در تفسیر المیزان پیرامون این آیه آمده است: «خطابی عمومی به همه مردم است درباره مسئله معاد. می فرماید: ای مردم! وعده خدا درباره برانگیخته شدن مردگان و وقوع قیامت به حق است. یعنی حتما واقع خواهد شد و در آن روز خداوند هر کسی را به سزای اعمالش می رساند پس هشیار باشید که مشغول به تلذذ و بهره مندی از نعمات دنیا نشوید و خود را غرق در آنها نکنید که در این صورت فریب زندگی دنیوی را خورده و از آخرت غافل خواهید شد و نیز به هوش باشید که شیطان اغفال گر شما را به خدا مغرور نکند. چون شیطان نظر مردم را از یک سو یکسره به حلم و عفو خدا و از سوی دیگر به مظاهر امتحان و استدراج و کید الهی متوجه می سازد تا به آنها القا کند که دنیاطلبان از عذاب خدا ایمن هستند و در ماوراء این زندگی دنیوی خبری نیست و وعده و وعید انبیاء همه مشتی خرافات است و هر چه مردم بیشتر از معاصی و لذات دنیا بهره مند شوند احترام و ارزش بیشتری دارند و کرامت بیشتری می یابند.

این القائات موجب می شود که انسان دچار غفلت گردد و آخرت را از یاد ببرد، در حالی که امهال و استدراج الهی، نوعی مجازات است و مکری از ناحیه خداست که به جهت غفلت و ظلم به آن دچار می شوند.»

شاید منظور از مغرور شدن به خدا در عبارت «لا یَغُرَّنَّکُمْ باللَّهِ» این باشد که شیطان، انسان را به عفو و بخشش خدا مغرور سازد و یا از طریق تحریف، بدعت و سهل انگاری نسبت به احکام و قانون الهی، به تکرار گناه وادار کند.

براین مبنا از این آیه می توان دریافت که انسان ها به دو طریق از مسیر درست منحرف می شوند:

گروهی فریب زندگی مادی و دنیوی را می خورند.

گروهی گول زرق و برق دنیا را نمی خورند اما به وسیله شیطان فریبکار دچار انحراف می شوند.

لذا طبق آیه شریفه برای در امان ماندن و مصون شدن در مقابل این دو شیوه انحراف باید:

هشدارها برای تربیت افراد تکرار شود.

ایمان به معاد به مثابه ابزار بازدارنده در مقابل فریب دنیوی تقویت شده و مورد توجه انسان قرار گیرد.

حق بودن وعده های الهی و پوچ و دروغین بودن وعده های شیطان در عمق باور انسان نهادینه شود.

یادداشت از مهدی مخبری 

انتهای پیام

نظرات

captcha